Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Kültür Topluluğu'nun Blog Sayfasına Hoşgeldiniz. Hoşça vakit geçirmeniz dileğiyle...
Arkadaşlar Facebook Grubumuza da bekleriz.

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Savannah Kedisi

 
Temel Özellikleri
Savannahlar, zeki, oldukça oyuncu, hareketli ve sosyal kedilerdir. Yumuşak, sıcakkanlı ve nazik bir mizaçları vardır. Yoğun bir sevgi, ilgi, okşanmak ve öpücüklerden çok hoşlanır.

Oldukça uyumlu olan savanahlar kolaylıkla ev yaşamına alışabileceği gibi tasma ile gezmeye de alıştırılabilir.

Sahibiyle, evdeki diğer petlerle ve çocuklarla iyi geçinen ve iletişim kurabilen savannahların en büyük özelliği suyu sevmeleridir. Su dolu bir küvette oynamayı klasik kedi oyuncaklarına tercih eder.
Kökeni
Savannah ismi, ırkın kaynağını oluşturan Serval kedisinin anavatanı Afrika'nın savanlarından gelmektedir.

Serval kedisi Afrika yerlileri tarafından binlerce yıldır yetiştirilmekte olan fakat sıradan ev hayatına uygun olmayan vahşi bir kedidir. Savannah ise Serval'in pek çok güzelliğini taşımakla birlikte, evde beslenmeye daha uygun ılımlı bir karaktere sahiptir. Savannah kedisi, Afrika Serval kedisinin melezlenmesi sonucu elde edilmiş genç bir ırktır. 
Uzun, esnek vücut yapısı, vahşi kedileri andıran zarif hareketleri, çarpıcı kürkleri ve yumuşak karakteri ile kısa sürede popülarite kazanan Savannahlar hala nadir bulunan bir ırk olma özelliğini korumaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder