Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Kültür Topluluğu'nun Blog Sayfasına Hoşgeldiniz. Hoşça vakit geçirmeniz dileğiyle...
Arkadaşlar Facebook Grubumuza da bekleriz.

26 Ağustos 2012 Pazar

Birazda İlginç olsun.

Parmaklar Neden Çıtlar ?
Parmaklarınızı çıtlattığınızda duyduğunuz ses kemiklerinizden gelmez. Bu ses, eklemlerinizin birleştiği yerde bulunan sıvının içindeki gaz kabarcıklarının patlamasıyla oluşur. Bunu alışkanlık haline getirmek, eklemler etrafındaki dokuya zamanla zarar verir.
 
Dünyanın en büyük stadı. Estádio do Maracanã (Maracana Stadı-Brezilya)

Resmi olarak 180.000 kişi kapasiteli stadyuma, büyük maçlarda 200.000 kişi alınabilmektedir. Maracana Stadı hâlen dünyanın en büyük 1. futbol stadyumu ünvanını elinde bulundurmaktadır.
 
 
Stokholm sendromu,
Rehinenin kendisini rehin alan kişiye duygusal anlamda bağlanması olarak özetlenebilecek psikolojik durumu anlatan terim.Psikiyatr Nils Bejerot tarafından adlandırılan sendrom, ismini 1973 yılında İsveç'in başkenti Stokholm'de yaşanan bir olaydan almaktadır. Banka soyguncusu tarafından altı gün boyunca rehin tutulan bir kadın, soyguncuya duygusal olarak bağlanır. Serbest kaldığında soyguncuyu savunmakla kalmaz, nişanlısını terk ederek kendisini rehin alan banka soyguncusunun hapisten çıkmasını bekler.



İnsanlar niçin tokalaşıyorlar ?

Tokalaşma aslında çağlar öncesi bir adet. Çok eski çağlarda, tüm erkekler bir silah taşıyor ve çoğunluğu da bu silahı sağ eli ile kullanıyordu.Bir erkek diğerine dost olduğunu, elinde silah bulunmadığını göstermek için, boş sağ elini uzatıyor, diğeri de aynı şeyi yapıyordu. Ama her iki taraf da kendini emniyete almak, diğerinin aniden silah çekmesine mani olmak için, birbirlerinden emin olana kadar, birlikte ellerini hafifçe sıkarak duruyorlardı.Tokalaşırken elleri sallama alışkanlığı, elleri daha iyi kavrayarak, rakibin giysisinin içinden aniden bir silah çıkarmasını önlemek için başlamış olabilir. Ancak sonraları dostluğun bir ifadesi oldu.
 DÜNYANIN 21.BÜYÜK ÜLKESİ : APPLE

Apple'ın piyasa değeri 468 milyar doları aştı. Apple bir ülke olsaydı, dünyanın 21. büyük ekonomisine sahip
olacaktı. Şirket 468 milyar dolarlık piyasa değeriyle Belçika, İsveç, Norveç, Arjantin, Danimarka, Yunanistan ve Portekiz gibi ülkelerden büyük.
 
Sarı Renkte Olan Mısır Neden Patlatılınca Beyaz Oluyor? Mısır,içeriğindeki suyun ısı nedeniyle yaptığı basıncın bir sonucu olarak patlar. Öz halindeki mısır taneciği ısıtıldığında, içeriğindeki su da buhar haline dönüşüp basınç yaratır ve bu basınç taneciğin kabuğunu zorlamaya başladığında da mısırı patlatır.Bu gerçekleştiğinde dışarı çıkan kabarık beyazlık ise tane içeriğindeki nişastadır. Rengi de nişasta içeriğinden dolayı beyaz olur. Mısırın içinde bulunan jelatin yapıdaki nişasta tanecikleri,nemden dolayı oluşan basınç nedeniyle patlamaz. Bunun yerine,genleşerek jel benzeri kabarcıklar haline gelirler. Daha sonra bu kabarcıklar birleşerek katilşır ve sonuçta da şekilsiz beyaz patlaklar meydana gelir.
-“Kanguru” kelimesinin, Aborijincede “bilmiyorum” demek olduğunu... (Avustralya’yı keşfeden denizciler, karaya çıktıklarında bir kanguru görürler ve yerlilere adını sorarlar. Onlar da bilmedikleri için “kanguru” derler)
-Erkek penguen aşık olduğu zaman, hediye olarak vermek için tüm sahili gezer ve en güzel çakıl taşını arar. 
-Meşe ağaçları elli yaşından önce palamut vermez. 
-Sanılanın aksine gamzeler “özellik” değil, “kusur”dur.Gamzeler, yüz kaslarının kısalığından meydana gelir.Yüz derinize bağlı büyük Zigomatikus kasının kısa kalmasıyla meydana gelir ve genellikle bu kas kasıldığında görülür hale gelir, mesela gülerken.Çoğunlukla her iki tarafta gözlenen gamzeler, çocuklukta sıklıkla görülür ve zaman içerisinde yok olur.Ancak gamzeniz varsa bu “kusur”dan rahatsız olmanıza gerek yok, zira yapılan anketlerde gamzeleli insanları daha çekici bulanların sayısı oldukça fazla.
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder